Kylpyhuone ja sauna


Suihku

Fimo massasta tehty sadesuihku. Lattiakaivo on pakotelevystä. 
 

 


Saunan kuituvalot ja lasiseinä

Nyt ne on asennettu! Ja vaikka itse sanonkin, niin aika hienot tuli. Koolasin katon ja liimasin Biltematikuista laudoituksen (kesti erittäin hyvin porausta, ei haljennut mihinkään suuntaan). Porasin reiät ja upotin niihin jouluvalosarjan (pattereilla).
Kiuas

Kiuas on tehty pienestä muovisesta pullosta, joka on maalattu liitutaulumaalilla.
Kylppärin allaskaapisto 


Bilteman tikuista kasattu härpäke, laatikostot aukeaa. Allas pitäisi saada tason päälle ja vielä mietinnässä pitäiskö kaluste käsitellä jollain? Vetimet vois ainakin olla jonkun muun väriset.

 


Lattian ja seinien laatoitus

Ihanaa! Löysin Wanhan sataman käsityömesuilta viime viikonloppuna mosaiikkilaattoja kylpyhuoneeseen. Lattiaan tuli siniharmaata hieman kimaltavaa laattaa (1,5x1,5) ja seiniin valkoista lasimosaiikkia (1x1). Saumaus on tehty vaaleanharmaalla, jonka vuoksi valkoinen seinälaatta muutti hieman väriään lähemmäksi lattian väriä. Ei siis mielestäni yhtään paha. Ostin sitten kuitenkin seinälaattaa liian vähän ja siitä ei riitäkään etuseinään, mutta tarvinneeko siihen laittaakaan laattaa..Ideoita, ideoita

Kylppäri ja saunatilat hahmoteltu ja materiaalitkin on mielessä aikapitkälti. Saunan seinäpanelointiin mietin aluksi Bilteman tikkuja, mutta kohta koko nukkekoti on vuorattu niillä lattiasta kattoon (kirjaimellisesti) niin päätin käyttää paneloinnissa bambutikkuja, joita minulla on valtava nippu. Itse asiassa ne ovatkin mitoitukseltaan paremmat tähän tarkoitukseen. Ajatuksissa on ensin liimata tikut seiniin ja sen jälkeen hioa ne.

Sauna tulee kylpyhuoneen takaosaan, joten siihen ei voi umpinaista ovea laittaa. Bauhausista käsiini tarttuikin sellainen "köyhä" valokuvakehys, jossa on vaan se lasi, ei kehyksiä. Ajattelin tehdä (eli yrittää tehdä - katsotaan mitä siitä tulee) siitä lasiseinän ja oven saunan ja pesuhuoneen väliin. Lauteisiin käytän todennäköisesti Bilteman tikkuja, koska ne ovat mielestäni aidoimman näköisiä. Kiukaasta ei vielä ole tietoa..

Valoista sain loistoidean! Nukkekodissani ei vielä ole valaistusta (toivon, että sellainen sinne joskus vielä tulee), mutta saunaan ajattelin kyhätä oman kuituvalosarjan kattoon Hong Kongista ostamastani pienestä pattereilla toimivasta valosarjasta. Tiedossa siis mm. koolausta. Katsotaan toimiiko se..


Saunan panelointi ja ensimmäinen laude valmis
 
Tässä muutamia kuvia vielä keskeneräisestä saunasta.Panelointiin käytin sitten bambua ja lauteisiin Bilteman tikkuja (halkaistu kahteen osaan pitkittäin). Mielestäni aika onnistunut näin ensikertalaiselta. Jätänkin saunan panelit käsittelemättä, sillä ne ovat mielestäni aidomman näköiset noin.

Saunan panelointi (hiottu bambutikku)

Laude (Bilteman tikuista)Saunan valot

Tässä myös kuva saunan kuituvaloista "pilottiversiona". Oikeat valot upotetaan panelointiin.
7 kommenttia:

 1. Tuo sauna on kyllä tosi hieno! Nyt askaruttaa, että pitäiskö tehdä itsekkin sauna? Hienosti tehty myös tuo allastaso!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Voi olla että siitä allastasosta tuleekin senkki makuuhuoneeseen, katsotaan.

   Poista
 2. Siis mielettömän hieno! Mistä oot tehny tuon lasiseinän? Siis "näkymättömän" seinän kylppärin ja saunan väliin. Ittekkin haaveilen lundbyhyni rakentaa saunan.

  VastaaPoista
 3. Siis wau! Ihan mieletön sauna ja kylppäri!

  VastaaPoista
 4. Hei! Upea nukkekodin kylpyosasto sinulla!! Mitä ovat nuo "bilteman tikut"?

  VastaaPoista
 5. Kiitos! Enpä ole täällä öö pitkään aikaan käynyt, kun tuota perhettäkin pitää hoidella. Nukkekotikin on tällä hetkellä varastossa.. Mutta kun nyt eksyin niin vastailen, jos joku vielä miettii: Bilteman tikut ovat siis sytykepaloja, joita myydään nimensä mukaan Biltemassa isoissa pusseissa. Hinta ei päätä huimaa ja niistä voi rakennella vaikka mitä. Ainakin ennen löytyi ihan siitä pääkäytävältä, ettei tarvinnut niitä paljoa etsiskellä. Niihin pitää vaan olla oikeanlaiset leikkurit (muistaakseni jiirileikkuri nimeltään) ja ne saa ehdottomasti edullisimmin IKH:lta. K-Raudassa oli yli puolet kalliimmat.

  Tuo "lasiseinä" on vaan muovia. Alunperin oli tarkoitus tehdä oikeasta lasista (ostin jo taluja, joista aioin käyttää lasit), mutta se osoittautui turvan vaativaksi hommaksi.

  Bilteman tikut: http://www.biltema.fi/fi/Vapaa-aika/Puutarha/Grilli/Varusteet/Sytykkeet-26379/


  VastaaPoista
 6. Heippa!
  Teetkö tuollaista saunaa myyntiin, haluaisin ostaa?

  VastaaPoista